Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Romige mosselschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 dl Pineau de Charente (of droge witte wijn)
1 takje tijm
1 verkruimeld laurierblaadje
6 fijngehakte takjes peterselie
2 kg schoongemaakte mosselen
3 gesnipperde sjalotjes
25 gr boter
1 theelepel kerrie (of saffraan)
cayennepeper
2 1/2 dl crème fraîche
2 eidooiers

Bereiden

Breng de wijn met de tijmblaadjes, laurier en peterselie op
hoog vuur aan de kook, voeg de mosselen toe en kook ze al
omschuddend ± 6 minuten tot alle schelpen open
zijn.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
Laat het kookvocht tot de helft inkoken en zeef het dan.
Fruit de sjalotjes ± 2 minuten in de boter.
Voeg het mosselvocht toe, breng het aan de kook, laat ±
1 minuut doorkoken en zeef het boven een grote pan.
Voeg de kerrie, een snufje cayennepeper en 100 gr crème
fraîche toe en laat ± 1 minuut doorkoken.
Klop de eidooiers met de rest van de crème
fraîche los, voeg 2 eetlepels van de hete vloeistof toe
en schenk het mengsel terug in de grote pan.
Voeg de mosselen toe en verwarm alles omscheppend ± 1
minuut door en door (laat niet koken).
Verdeel de mosselen met de saus over 4 borden en serveer er
stokbrood en een gemengde salade bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gefrituurde inktvisringen uit Portugal
Zalmforel
Pittige mosselragout
Londense haringen op de grill
Gegrilde zeebrasem met knoflook

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes