Breng de wijn met de tijmblaadjes, laurier en peterselie op
hoog vuur aan de kook, voeg de mosselen toe en kook ze al
omschuddend ± 6 minuten tot alle schelpen open
zijn.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
Laat het kookvocht tot de helft inkoken en zeef het dan.
Fruit de sjalotjes ± 2 minuten in de boter.
Voeg het mosselvocht toe, breng het aan de kook, laat ±
1 minuut doorkoken en zeef het boven een grote pan.
Voeg de kerrie, een snufje cayennepeper en 100 gr crème
fraîche toe en laat ± 1 minuut doorkoken.
Klop de eidooiers met de rest van de crème
fraîche los, voeg 2 eetlepels van de hete vloeistof toe
en schenk het mengsel terug in de grote pan.
Voeg de mosselen toe en verwarm alles omscheppend ± 1
minuut door en door (laat niet koken).
Verdeel de mosselen met de saus over 4 borden en serveer er
stokbrood en een gemengde salade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |